За комплексното обслужване и пакет от услуги, които различават New Estates от останалите компании на пазара – Интервю с Ива Зарева

 

Интервю на Силвана Василева


За комплексното обслужване и пакет от услуги, които различават New Estates
от останалите компании на пазара – Интервю с Ива Зарева, мениджър „Бизнес развитие и продажби“ в New Estates

Какви са вашите отговорности на позицията мениджър „Бизнес развитие и продажби“ в New Estates?

Когато ръководството на Unique Estates и Realto Group взеха решение да се създаде ново бизнес направление, в рамките на холдинга, което да бъде насочено изцяло към продажбите на проекти ново строителство, за мен бе чест да поема този пост. Като мениджър „Бизнес развитие и продажби“, аз отговарям за развитието и структурирането на нов бизнес модел, свързан с реализирането на продажбите на ключови за компанията проекти. Ролята ми е фокусирана върху разработването на нови услуги и структурирането на екипа, чиито отговорности са привличане на клиенти и тяхното ефективно и персонално обслужване. Заедно с колегите, работим също за бизнес развитието на компанията и позиционирането на New Estates като водеща на пазара.

Разкажете повече за пакета от услуги, които New Estates предлага.

Компанията е фокусирана върху работата с имоти ново строителство. Услугите, които предоставяме са свързани с индивидуалното обслужване на инвеститорите и купувачите, с които работим, предоставяйки им комплексно обслужване.

Нашата работа с инвеститорите започва от самата идеята за проекта и включва всички стъпки до реализацията и управлението на имотите в него. Подпомагаме цялостния процес с консултации и съдействие относно избора на парцел, избор на вида проектирани площи като функции и разпределение, както и насоки за всички характеристики на имотите, така че те да отговарят на търсенето на клиентите. Консултираме инвеститорите и за правилното ценообразуване, съобразно пазарната ситуация и перспективите. Услугата включва предварително проучване на пазара, което компанията прави, за да установи нагласите на купувачите по всички тези параметри. New Estates разполага с подготвени професионалисти и в областта на маркетинга и рекламата. По този начин, екипът разработва цялостна маркетингова стратегия за най-доброто представяне и реализация на проекта.

При обслужването на купувачите, услугите се разделят в три направления, спрямо нуждите и желанията на клиента. Първите са за тези, които търсят имот за инвестиция, с цел препродажбата му. Втората група услуги са към клиенти, които искат да закупят имот за лично ползване, и третият тип са за хора, които търсят имот за инвестиция с цел отдаване под наем, което изисква допълнително управление на имота.

Услугите, които предоставяме към купувача покриват всички процеси, дейности и казуси, свързани с реализирането на тяхната крайна цел. Тук отново предоставяме на клиента данни от нашите проучвания на пазара и потребителското търсене, за да се избере най-подходящия район, тип сграда, характеристики на имота, които да го направят по-атрактивен и да повишат доходността му. Клиентът може да разчита на експертизата на професионалистите в екипа относно казуси като: ремонтни и довършителни дейности, дизайн, обзавеждане, почистване, поддръжка, намиране на наемател и управление на взаимоотношенията с него, съдействие при преместване, кредитиране и др.

Консултираме клиенти, които искат да продадат стария си имот и да закупят нов, относно цената, на която може да реализират жилището си, както и за това какво може да получат за тази сума, ако инвестират в ново строителство. Съдействието ни тук може да включва помощ при финансиране чрез кредитиране, ако е необходимо, както и помощ при преместване, ремонт, довършителни дейности, дизайн, обзавеждане, поддръжка и др. Ако се наложи, предлагаме съдействие и за наемане на временно жилище, в което клиента да живее, докато бъде завършен неговия нов имот.

За всичко това той може да разчита на нас, комуникирайки с един единствен човек от екипа, без да му се налага да се грижи за нищо. Компанията е на разположение за клиента в дългосрочен план и предлага персонален подход при съдействието си по всички възникнали казуси около имота.

Какво търсят клиентите, които искат да инвестират в имот ново строителство?

Клиентите днес са изключително взискателни, информирани, с конкретни искания, с уточнени параметри на имота, които търсят. Повечето от тях имат познания за техническите параметри на сградите – материалите и технологиите, които са използвани в проекта. Очакват детайлна информация не само за разпределението и функционалността на имота, но и всички тези технически спецификации, които се отразяват на стойността му. При търсенето си, повечето са наясно с това какви и колко помещения искат да има в имота, каква да е квадратурата на стаите, разпределението, функциите, изложението, фасадата, оформянето на общите части, озеленяването и други параметри от проекта, в който инвестират. Компанията си партнира с водещи в бранша инвеститори и може да гарантира за качеството на проектите, които предлага, както и на услугите, които нашите партньори извършват по довършването и менажирането на имотите.

В забързаното си ежедневие, съвременните динамични хора търсят услугите на професионалисти като нас. Нашата експертна оценка, богат опит, ресурс и ноу-хау ни дават възможност да предоставим това комплексно обслужване и цялостен пакет от услуги. New Estates работи с различни фирми – партньори, които са доказали професионализма си във времето и нашите клиенти могат да разчитат на качествено и навременно изпълнение на отделните услуги, избирайки между различни оферти, които им предлагаме. Това важи както за финансирането и избора на най-добри условия за кредит, така и за дизайна, обзавеждането, довършителните и ремонтни дейности по имота и др.

Какво различава New Estates от останалите компании на пазара, които предлагат имоти ново строителство?

New Estates е част от Unique Estates и Realto Group, благодарение на което можем да разчитаме на партньорство от страна на компаниите в холдинга, които са лидери в бранша. По този начин можем да предложим цялостно съдействие на клиентите си, което включва всички услуги на имотния пазар. Нашият постоянен контакт с купувачите и резултатите от направените проучвания за потребителското поведение и търсене ни дават възможност да предоставим на своите клиенти актуална и ценна информация, на база на която да вземат най-правилното решение при инвестиция в имот, независимо от целта на покупката. Като посредници между купувача и продавача, знаем какви са изискванията на потребителите и можем да дадем точна обратна връзка на инвеститора за това къде и в какво да вложи средства си, на какви изисквания да отговаря неговия проект, за да постигне най-висока доходност и резултати при реализацията му.

Нашите взаимоотношенията, както с инвеститорите, така и с купувачите са дългосрочни, тъй като ние предлагаме съдействие по процеси и казуси, които касаят всички стъпки по създаването и реализирането на проектите, както и при покупката, продажбата и управлението на имотите. Подходът ни е индивидуален и зависи от нуждите на клиента. Така печелим доверието му като коректен партньор, на когото може да се разчита. Реално на пазара няма компания, която предоставя толкова комплексна услуга в бранша.

В тази връзка, какви са предимствата от това, че New Estates е част от Realto Group?

Екипът на New Estates работи в тясно сътрудничество с останалите компании, които са част от холдинга. За нас това е една добавена стойност и конкурентно предимство пред останалите компании на пазара, тъй като можем да разчитаме на компетенциите и експертизата на широк кръг от професионалисти по отношение на всички услуги на имотния пазар. За мен самата е привилегия това да работя по синергията между отделните компании, да обменяме клиенти и проекти, да си партнираме по различни казуси, да работим на ниво холдинг, заедно с всички колеги в Realto Group.

Продължавайки политиката на Unique Estates, в New Estates работим изключително добре с КредитЦентър по предоставянето на най-изгодните условия за финансиране на нашите клиенти. Сред ключовите проекти, които компанията предлага са тези на утвърдени имена на пазара като BLD, с които си партнираме забележително добре. В портфолиото си с имоти, имаме удоволствието да предлагаме и първата бутикова сграда на Ultima Homes в Бояна. Синергията между компаниите в холдинга предвижда още по-ефективно партньорство с екипа на Адрес, Имотека и Forton Homes. Вече планираме конкретни стъпки в тази посока. Вярвам, че това е само началото на едно наистина пълноценно сътрудничество в работата с всички колеги в Realto Group.

Контактна форма

Запитване