Златна виза в Дубай с New Estates – как да я придобиете и какво ви дава тя?

През последните години Дубай привлече вниманието на света с изключително благоприятните си условия за живот, инвестиции и работа. Редица проучвания показват, че популярната дестинация предлага най-добрия начин на живот за хора, желаещи да се преместят или да инвестират в чужбина. ОАЕ се нарежда сред най-безопасните места за живеене. Дубай е един от най-бързо растящите мегаполиси в света, с модерна инфраструктура, високотехнологични сгради и съоръжения и с перфектно планирано градоустройство. Сред предимствата на инвестицията в световния мегаполис са: 6-10% доходност от отдаване под наем, 13% при краткосрочен, 0% ДДС за жилищни имоти, гъвкави схеми на плащане и благоприятна социална среда.

За да последва своите клиенти в търсенето им на нови възможности за инвестиции, New Estates включи в портфолиото си с имоти ново строителство в София, предложения за инвестиции в модерни проекти в Дубай, изпълнени от най-утвърдените имена в бранша в ОАЕ. Когато говорим за инвестиции в Дубай, New Estates, в партньорство с Unique Estates, има предимството да разчита на опита и съдействието от страна на Bonne Apart UAE – компания, доказала се като един от лидерите на дубайския пазар. Благодарение на това, българските клиенти могат да разчитат на високо ниво на обслужване, с предоставяне на комплексна услуга, независимо дали става дума за инвестиция в имот, стартирането на нов бизнес или установяването им в ОАЕ.

Но какви са регулациите, свързани с инвестициите и пребиваването в Дубай и как се получава Златна виза?

През последните няколко години, Обединените арабски емирства се опитват да възстановят икономиката на страната и да привлекат инвеститори, както и успешни и талантливи хора от цял свят. Това се улеснява от компетентната миграционна политика на страната, която опростява преместването в ОАЕ и обещава цял набор от бонуси. Държавата предоставя на инвеститори, закупили имот над 270 000 $ (1 милион АЕD) инвеститорска виза, с която имат право на лична карта и шофьорска книжка, издадена в Емирствата. Златната виза е виза за дългосрочно пребиваване, която позволява на чуждестранни граждани да живеят, работят или учат в ОАЕ. Инвеститори, предприемачи, учени, изявени студенти и висшисти, както и членове на международни или регионални хуманитарни организации са сред онези, които отговарят на условията за нея.

Какви са условията за получаване на Златна виза?

Чуждите инвеститори могат да получат златна виза в ОАЕ, ако отговарят на едно от следните условия:

 • Закупили са недвижими имоти на стойност над 2 милиона AED или един или повече имота „на зелено“, на стойност не по-малко от 2 милиона AED, от одобрени местни компании за недвижими имоти.
 • Собственици са или партньори в стартиращ бизнес (start-up), регистриран като малко и средно предприятие (МСП) в ОАЕ, и компанията, генерира годишен приход на стойност не по-малко от 1 милион AED.
 • Чрез фонд в ОАЕ – Инвестиционен фонд, акредитиран в ОАЕ, заявяващ, че има депозит от 2 милиона AED.
 • Притежава търговски или индустриален лиценз с Инвеститорски меморандум за асоцииране на неговата/нейната компания, при условие, че инвестиционният капитал е не по-малко от 2 милиона AED.
 • Плаща еднократен данък: Федералната данъчна служба посочва, че инвеститорът е собственик на компания, която плаща на правителството не по-малко от 250 000 AED годишно.

Какви са предимствата на Златната виза?

 • Входна виза за шест месеца с многократни влизания,  за да се пристъпи към издаване на статут за пребиваване (местожителство)
 • Дългосрочна, подновяема виза за пребиваване, валидна за 10 години
 • Само-спонсорирана виза, тъй като няма нужда от спонсориране от работодател
 • Възможност притежателите й да останат извън ОАЕ за повече от 6 месеца, като запазят визата си за пребиваване валидна, без тя да бъде анулирана
 • Спонсориране на членове на техните семейства, включително съпрузи и деца, независимо от тяхната възраст
 • Спонсориране на неограничен брой домашни помощници
 • Позволява на членовете на семейството да останат в ОАЕ до края на срока на разрешението им, ако основният притежател на Златната виза почине
 • Няма данъци върху личните доходи в ОАЕ
 • Необлагаем доход от наем
 • 100% собственост на бизнеса
 • Безплатни карти за отстъпка за притежатели на Златна виза (карта Esaad)
 • Картата Esaad е програма за лоялност, стартирана през 2018 г. от полицията на Дубай, която предоставя набор от предимства и отстъпки в няколко сектора, включително здравеопазване, образование, хотелиерство, ресторанти, развлечения, недвижими имоти и други. Отстъпките и преференциалните условия за притежателите на картите са валидни в 7237 търговски обекта и брандове в ОАЕ, както и в 92 страни по света.

ЗАБЕЛЕЖКА: Програмата Златна виза не води до гражданство.

Клиентите на New Estates получават безплатна консултация за пазара и възможностите за инвестиции и пребиваване в Дубай. Екипът подготвя професионална оферта с подходящи имоти, които отговарят на вашето индивидуално търсене и нужди.

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас!

Дни на отворените врати в нов затворен комплекс с басейн в кв. Възраждане
Контактна форма

Запитване